Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ο Μέντες και τα δεδομένα της μεταγραφής





Μέντες λοιπόν ο εκλεκτός.
Ο εκλεκτός του προπονητικού τιμ δηλαδή για την θέση του αμυντικού χαφ.
Δύο ξεχωριστά πράγματα πρέπει να δούμε εδώ.
Κατ' αρχήν το ένα και βασικό.

Είναι καλός παίκτης ο Μέντες, μπορεί να βοηθήσει, είναι κάτι που σαφέστατα ανεβάζει το επίπεδο της ομάδας που αυτή την στιγμή κάνει προετοιμασία στην Ολλανδία;
Δεν νομίζω να χρειάζεται συζήτηση ιδιαίτερη πάνω σ' αυτό.
Προφανώς και ναι είναι η απάντηση.

Πάμε όμως παρακάτω στο δεύτερο ερώτημα.
Είναι σε θέση ο Μέντες να βοηθήσει άμεσα και κυρίως σε διάρκεια τον Παναθηναϊκό;
Γιατί προκύπτει αυτό το ερώτημα;

Προφανώς επειδή σύμφωνα με όσα διαβάζουμε, ο παίκτης σταμάτησε από τον Φλεβάρη να παίζει, όχι λόγω αξίας και προσόντων, αλλά λόγω αλλεπάλληλων τραυματισμών.

Φαντάζομαι πως αυτό θα το έχουν κοιτάξει στον Παναθηναϊκό, πριν του κάνουν συμβόλαιο.

Αλλά και πάλι για ένα παίκτη της συγκεκριμένης ηλικίας και με το δεδομένο ιστορικό, η λογική λέει, πως δεν δεσμεύεσαι σαν σύλλογος με κλειστό τριετές συμβόλαιο.

Πόσο μάλλον στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεσαι και πόσο μάλλον επίσης, αν θεωρήσουμε ότι ο συγκεκριμένος παίκτης, με το συγκεκριμένο βιογραφικό και προϊστορία  δεν γίνεται να ήρθε... τζάμπα να παίξει στον Παναθηναϊκό. Προφανώς και θα ζήτησε ένα τουλάχιστον νορμάλ συμβόλαιο για τα τρία αυτά χρόνια.

Με βάση αυτά λοιπόν, αν ο Μέντες αποδειχθεί... ταύρος και βοηθήσει όντως τον Παναθηναϊκό στην νευραλγική αυτή θέση του αμυντικού χαφ, ούτε λόγος ότι πρόκειται για μια καλή κίνηση και μεταγραφή.

Αν όμως αρχίσουμε από τον επόμενο μήνα τα... ειδικά προγράμματα και δούμε τίποτε δημοσιεύματα εκεί κατά τον Οκτώβρη του στιλ... ψάχνει αμυντικό χαφ ο Παναθηναϊκός, τότε θα αναγκαστούμε να μιλήσουμε αλλιώς για την σκοπιμότητα και την... προτεραιότητα της συγκεκριμένης επιλογής.

Το λέω αυτό το τελευταίο, κυρίως με βάση τον ανάλογο χειρισμό της υπόθεσης με τον Λούτσο Φιγκερόα.

Θα θυμάστε όλοι τα ανάλογα πανηγύρια για τον παιχταρά.
Θα θυμάστε και τα άρθρα... τον κρατάς και χτίζεις πάνω του για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Θα θυμάστε επίσης τις ενστάσεις αλλά και τις ποδοσφαιρικές επισημάνσεις μας, όταν είδαμε τον παίκτη  στον αγωνιστικό χώρο.

Ήταν κάποτε παικτάρα, αλλά πια ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αγωνισθεί σε νορμάλ ποδοσφαιρικούς ρυθμούς και κυρίως σε διάρκεια. Είχαμε προβλέψει μάλιστα τότε, μέσα στο ζενίθ της αποθέωσης του, ότι οι ίδιοι που τον αποθεώνουν, σε ένα μήνα θα γράφουν και θα λένε... διώχνει τον Φιγκερόα ο Παναθηναϊκός.

Και φυσικά όπως πάντα, μάτσο οι επιθέσεις του ανόητου στιλ... σε πονάει ο Λούτσο τουλούμπα και όλα τα σχετικά γραφικά.
Το τι έγινε τελικά, το ξέρετε όλοι.
Το ίδιο ακριβώς θα πω και για τον Μέντες.

Προφανώς και είναι ή πιο σωστά ήταν όσο έπαιζε, πολύ καλός ποδοσφαιριστής και υπό συνθήκες ακόμα και... πολυτέλεια για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Όμως και γι' αυτόν, με βάση το ιστορικό του, θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε να τον δούμε σε δράση και κυρίως σε διάρκεια, για να κάνουμε την συνολική σούμα και εκτίμηση της συγκεκριμένης μεταγραφής.

ΥΓ. Προφανώς φαντάζομαι, ότι για να καταλήξει στην συγκεκριμένη επιλογή ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να εκτιμάει ότι ο Μέντες είναι και καλύτερη και οικονομικότερη λύση, απ' αυτές που έχει θεωρητικά αυτή την στιγμή, αλλά τους έχει παροπλίσει και ψάχνει να βρει τρόπο να τους ξεφορτωθεί.
Και κυρίως μιλάω για τον Βιτόλο και τον Σο.

Προφανώς και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να είναι αυτό το σκεπτικό του όλου χειρισμού.

Γιατί αν δεν είναι αυτό, τότε το μόνο που απομένει και κάνει την... διαφορά, είναι ότι άλλο μάνατζερ έχουν ο Βιτόλο και ο Σο και άλλον ο Μέντες.

Που κι αυτό, δεν το λέω για κακό, μέσα στο παιχνίδι είναι, παντού γίνεται, απλά το επισημαίνω σαν ένα ακόμα στοιχείο, σε σχέση με τα κριτήρια που η ομάδα κινείται στο θέμα των αποδεσμεύσεων και των αποκτήσεων ποδοσφαιριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore