Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Γι αυτό υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ




Με ρωτάτε πολλοί φίλοι, πως θα γίνει να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός;

Πως μπορεί να απαλλαχθεί από τις συμμορίες που του πίνουν το αίμα, που τρομοκρατούν τον κόσμο του Παναθηναϊκού και κάνουν ότι γουστάρουν σε εξέδρα, ομάδα και παντού.

Πως θα μπορέσει ποτέ να λειτουργήσει νορμάλ μια διοίκηση, από την στιγμή που και ο Αλαφούζος δεν μπόρεσε να πάει κόντρα σ' αυτή την ιστορία και να ενώσει τον κόσμο, αλλά αντίθετα έγινε κυριολεκτικά όμηρος μιας χούφτας ανθρώπων που τον οδηγούν και αυτόν και τον σύλλογο στην καταστροφή.

Σωστά είναι όλα αυτά τα... ερωτήματα.
Ή πιο σωστά τα... αιτήματα.
Γιατί περί... αιτημάτων πρόκειται.
Απλά περί αιτημάτων, που πλέον δεν έχουν αποδέκτη.

Δεν υπάρχει δηλαδή πρακτικά και δεν φαίνεται στον ορίζοντα ότι θα υπάρξει, αυτός που θα μπουκάρει και θα πει  "βάζω τόσα έξω όλοι και κάνω τον Παναθηναϊκό μεγάλο".

Δεν υπάρχει και ο Αλαφούζος αντικειμενικά δεν μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο.

Και δεν υποσχέθηκε κιόλας εδώ που τα λέμε να παίξει αυτό τον ρόλο. Άλλο αν και με αυτά τα δεδομένα που είχε στα χέρια του, θα μπορούσε να έχει κάνει απείρως σωστότερα και εντελώς διαφορετικά πράγματα, αν δεν είχε αποδεχθεί την ομηρία σε ένα σύστημα που οδήγησε τον Παναθηναϊκό μέχρι εδώ.

Πως λοιπόν από κει και πέρα θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να γλιτώσει;
Να απαλλαχθεί απ' αυτόν τον βραχνά και να μπορέσει έτσι να γεννηθεί η ελπίδα πως μπορεί να βρεθεί κάποιος που θα τον ξανακάνει ΕΝΩΜΕΝΟ, ΔΥΝΑΤΟ και ΙΣΧΥΡΟ σαν σύλλογο;

Η απάντηση είναι απλή.
Πως όσο υπάρχει και κυριαρχεί όλη αυτή η λαίλαπα και οι συμμορίες με την ανοιχτή στήριξη αν όχι καθοδήγηση, επιλεγμένων δημοσιογραφικών στρατιών, ΠΟΤΕ.
Δηλαδή;
Δεν υπάρχει πια καμιά ελπίδα;
ΟΧΙ θα πω εγώ.
ΟΧΙ και το εννοώ.

Δεν το λέω για να κρατήσω ζωντανές ελπίδες που δεν υπάρχουν.
Το στηρίζω σε συγκεκριμένα δεδομένα αυτό το ΟΧΙ που λέω.
Και τα δεδομένα αυτά συνοψίζονται στο εξής ένα.
Τέλος τα δίφραγκα.
Ναι.
Τέλος τα δίφραγκα.

Όλο αυτό το συνονθύλευμα που έφερε τον Παναθηναϊκό μέχρι εδώ και κάνει κουμάντο παντού με τον τσαμπουκά του αυτή την στιγμή, ενεργούσε και στηριζόταν σε ένα και μόνο πράγμα.
Το χρήμα.
Αυτό πια το καταλαβαίνει και ο πιο ανίδεος και ανύποπτος.

Καριέρες στήθηκαν και γενιές ανταμείφθηκαν από τον ανελέητο πόλεμο σε βάρος του Παναθηναϊκού μέχρι να καταφέρουν εδώ που τον έφεραν.

Και κανείς από όλους αυτούς δεν το 'κανε για την... ψυχή της μάνας του.

Φανερά είναι πια τα πράγματα και όσο περνάει ο καιρός και βλέπετε τις αντιδράσεις όλων αυτών... τότε και... σήμερα, τόσο γίνονται και ολοένα και πιο φανερά.

Εκατό δουλειές έβρισκες σαν δημοσιογράφος αν ξεκίναγες την καριέρα σου βρίζοντας τον Παναθηναϊκό, τον Βαρδινογιάννη, τον Ζάετς, τον Ασάνοβιτς, τον Σόουζα, τον Χένρικσεν και τους... Γκουμομπασινάδες.

Δέκα θύρες... εργολαβία στο ΟΑΚΑ αναλάμβανες αν... ήσουν αιώνια πιστός στο κράξιμο στην πρώτη στραβή ή στην πλήρη απαξίωση ομάδων που υποκλινόταν όλη η Ευρώπη μπροστά τους.
Τι να λέμε τώρα.

Ρίξτε απλά μια ματιά στους σχετικούς... χάρτες αυτή την στιγμή σε ΜΜΕ και εξέδρα και παντού και θα καταλάβετε.

Ποιοι... επέπλευσαν, σε ποιους έκλεισαν πόρτες και πορτούλες και θα καταλάβετε επίσης.
Μόνο που εδώ πια αρχίζουν τα ζόρια.

Και εδώ είναι που η ταφόπλακα αρχίζει να γέρνει λίγο βαριά πάνω σ' όλο αυτό το συνονθύλευμα που ΚΟΝΟΜΗΣΕ άγρια από τον εμφύλιο, τον διχασμό και την διάλυση του Παναθηναϊκού.
Καθώς πια τέλος τα φράγκα.

Δεν φαίνεται ευρώ στον ορίζοντα και ΟΛΑ ΑΥΤΑ χωρίς... ευρώ δεν συντηρούνται.
Γι' αυτό και είναι θέμα χρόνου.

Από την στιγμή που έμαθαν τόσα χρόνια αποκλειστικά στο δώσε για να κάνω, τώρα πια που δεν υπάρχει αντικειμενικά το "πάρε" δεν έχουν καμιά τύχη.

Εκεί θα μαραζώσουν σιγά-σιγά από μόνοι τους.
Και θα μαραζώσουν με οδυνηρό τρόπο.
Βγάζοντας ο ένας τον άλλον στην σέντρα.

Μέχρι την στιγμή που αφού διαπιστώσουν πως δεν υπάρχουν πλέον ούτε κόκαλα για να γλείψουν όπως κάνουν ακόμα τώρα, θα... αποχωρήσουν από τον προσκήνιο.

Με ηχηρό, με δήθεν ηρωικό ή εντελώς στην... ζούλα όπως έκαναν ήδη κάποιοι, δεν έχει σημασία.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα αποχωρήσουν.

Θα τους ξεβράσει η ίδια η πραγματικότητα που διαμόρφωσαν και το βάρος των εγκλημάτων που έχουν κάνει σε βάρος του συλλόγου και των οπαδών του.

Κι εκεί θα έχουν αλλάξει πολύ πια τα δεδομένα.
Το τοπίο δεν θα είναι πια ίδιο. Από πολλές απόψεις.
Είπαμε.
Τα πράγματα είναι απλά.
Οι βρύσες... στέρεψαν.
Και μπαγιόκο πια γιοκ.

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι Κώστα. Εαν ειναι να γλιτώσουμε από ολα αυτά τα καρκινώματα (μισθοφόροι οπαδοι και δημοσιογράφοι) τότε ας κάνουμε υπομονή και ας υποστούμε το φετινό αγωνιστικό μαρτύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore