Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Πολύ στενά πια τα περιθώρια




Εντάξει, το έχουμε πει εδώ και δυο μήνες περίπου. Ο Παναθηναϊκός από την στιγμή που δεν πήρε άδεια για την Ευρώπη, έχει την άνεση να κάνει τις κινήσεις του με ηρεμία και χωρίς βιασύνη.

Από κει και πέρα το θέμα είναι πόσο αξιοποίησε το τιμ του Παναθηναϊκού αυτή την άνεση χρόνου και την έλλειψη πίεσης.
Ο Αναστασίου φυσικά, ήταν σαφής χθες.
Αυτή την εβδομάδα το ρόστερ θα έχει συμπληρωθεί.

Βέβαια, αν θέλουμε να μιλήσουμε ειλικρινά, αυτή η εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα το τέλος της, είναι ακριβώς τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού.

Είναι δηλαδή ήδη σχετικά αργά για να συμπληρωθεί και πολύ περισσότερο να μονταριστεί μια ομάδα, που επί της ουσίας χτίζεται από την αρχή.

Αλλά έστω κι έτσι, το χρονικό περιθώριο που έβαλε ο Αναστασίου, αποκτάει πια... καταληκτικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχει δηλαδή πια χρόνος, για μπρος-πίσω, νέους στόχους και όλα τα σχετικά.

Καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχα χρόνος και για να λυθούν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν σχετικά με τους περιβόητους "κομμένους".

Και μην βιαστούν πάλι κάποιοι να αρχίσουν τα ανάθεμα και τους... κεραυνούς σε βάρος όσων δεν τα βλέπουν όλα ρόδινα.

Καθαρά ποδοσφαιρικά μιλώντας, για μια ομάδα που είχε μπροστά της σχεδόν δύο μήνες, το να φτάνει να λέει... θα... θα κοιτάξουμε να ολοκληρώσουμε το ρόστερ τρεις βδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, δεν δείχνει και τόσο καλά μελετημένο και προσαρμοσμένο στις αντικειμενικές δυνατότητες και συνθήκες, πλάνο και προγραμματισμό.

Καθώς ακόμα και αν έτσι γίνουν τα πράγματα όπως τα είπε ο Αναστασίου και πάλι ο χρόνος που θα απομένει είναι ελάχιστος.
Αν ακόμα χειρότερα, δεν γίνουν έτσι και δεν τελειώσουμε μια καλή αυτή την εβδομάδα με όλα, δηλαδή και με μεταγραφές και με αποχωρήσεις, τότε πού φοβάμαι πως η χρονιά θα ξεκινήσει με τεράστιες εκκρεμότητες.

Και δεν μιλάω εδώ για άλλες εκκρεμότητες, που έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται να μην υπάρχουν.
Αλλά για εκκρεμότητες στο αγωνιστικό κομμάτι.

Στο κομμάτι δηλαδή, που υποτίθεται το είχαμε δουλέψει άψογα, το είχαμε καλά προγραμματισμένο και κυρίως είχαμε όλη την άνεση χρόνου και επιλογών για να το έχουμε ολοκληρώσει εδώ και καιρό.

Τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που ακούγαμε και διαβάζαμε και κυρίως σύμφωνα με τις επίσημες τοποθετήσεις και δηλώσεις των υπευθύνων της ομάδας.
Εν αναμονή λοιπόν.

Με την διαφορά ότι πλέον, αυτή η... αναμονή, δεν έχει αντικειμενικά το στοιχείο της "'άνεσης χρόνου" πια στο περιεχόμενό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore