Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Για τον Μπαϊράμι



Θα μιλήσουμε και για τον Μπαϊράμι όπως μου ζητάτε μερικοί. Να τελειώσει πρώτα και τυπικά το θέμα και θα τα πούμε και πιο αναλυτικά.

Προς το παρόν και για να προλάβω μερικούς φίλους που από κεκτημένη ταχύτητα δεν μπαίνουν καν στον κόπο να συζητήσουν και απορρίπτουν έτσι κι αλλιώς κάθε κίνηση, θα πω μερικά πραγματάκια.
Πρώτον σε σχέση με τον ποδοσφαιριστή.

Προφανώς και κανείς μας δεν ξέρει σε τι κατάσταση είναι αυτή την στιγμή ή γιατί διαλέγει τον Παναθηναϊκό, παρά το βιογραφικό του.

Εν πάσι περιπτώσει όμως, ο Μπαϊράμι, είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ποδοσφαιριστής. Υπάρχει στο χάρτη, δεν είναι κάποιο κελεπούρι αγνώστου ταυτότητος που είδε φως και μπήκε.

Και για τον συγκεκριμένο Παναθηναϊκό, υπό συνθήκες θα μπορούσες να πεις ότι είναι μέχρι και... πολυτέλεια.
Και για να προλάβω και πάλι μερικούς.

Όταν λέω είναι πολυτέλεια, δεν εννοώ σε σχέση με τους παίκτες που έχουμε δει κατά καιρούς στον Παναθηναϊκό ή ακόμα και με τις απαιτήσεις που έχει ο καθένας σας από το έμψυχο υλικό της ομάδας.

Αλλά πολυτέλεια σε σχέση με τις αντικειμενικές δυνατότητες που έχει αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός και τις οικονομικές και τις αγωνιστικές.

Μην έχουμε αυταπάτες και μην τραβάμε πρόσωπα και καταστάσεις από τα μαλλιά για να τα προσαρμόσουμε όλα εκεί που θέλουμε.

Δεν έχει την δυνατότητα και δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή να κοιτάξει σε άλλο επίπεδο. Έτσι τον κατάντησαν, έτσι είναι η πραγματικότητα, το πως και το γιατί αυτής της ιστορίας δεν είναι του παρόντος κειμένου.

Αλλά με βάση την αντικειμενική πραγματικότητα, ο Μπαϊράμι είναι... ταβάνι στις δυνατότητες που υπάρχουν. Και μακάρι και οι άλλες επιλογές να έχουν τέτοια χαρακτηριστικά πριν τις δούμε στο γήπεδο.

Φυσικά όλες οι ενστάσεις έχουν βάση. Αν δηλαδή είναι αυτός που ήταν κάποτε. Γιατί αν μπορούσε να βρει αλλού ομάδα και λεφτά να ερχόταν στον Παναθηναϊκό. Η καριέρα του είναι στα κάτω της. Γιατί αν ήταν τόσο καλός τον άφησε ελεύθερο η ομάδα του.

Σωστά όλα αυτά. Αλλά με μια υποσημείωση. Πως αν δεν ήταν έτσι, αν δεν ίσχυε έστω και ένα απ' αυτά, αντικειμενικά δεν θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή να κάνει την κίνηση να τον αποκτήσει.

Από την στιγμή λοιπόν που αντικειμενικά τέτοιες κινήσεις μπορεί να κάνει, είναι σαφέστατα προτιμότερο οι επιλογές του να αφορούν σε ΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ποδοσφαιριστές, με καλό βιογραφικό και από κει και πέρα, την ελπίδα ότι στον Παναθηναϊκό θα βγάλει κάποια απ' αυτά τα πράγματα ή ακόμα και θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα και θα  βοηθήσει ουσιαστικά.
Το δεύτερο.

Μην κάνετε μερικοί σαν τους αστείους και στημένους που φάγαμε στην μάπα τόσα χρόνια.

Ένας ποδοσφαιριστής κρίνεται με βάση τα χαρακτηριστικά του, το βιογραφικό του και στην τελική εκτίμηση από την εικόνα του μέσα στο γήπεδο. Κι όχι από το... ποιος τον φέρνει,... ποιος τον επιλέγει και... αν γουστάρουμε την κατάσταση ή την διοίκηση που κάνει την κίνηση.

Αυτά τα ζήσαμε, τα είδαμε, βλέπουμε και την κατάληξή τους, μακριά από μας.

Είναι άρρωστη ποδοσφαιρικά μια τέτοια προσέγγιση. Και αρκετή αρρώστια ζήσαμε τόσα χρόνια σ' αυτή την ομάδα. Τουλάχιστον αν είναι να συνεχίσει να ζει και να κυριαρχεί, τουλάχιστον ας την αφήσουμε σαν "μονοπώλιο" στους γνήσιους εκφραστές τους.

Ειδικά σε ότι αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι, τους παίκτες, την ομάδα και όλα τα σχετικά.

1 σχόλιο:

  1. Άντε ρε Κώστα επιτέλους μια ποδοσφαιρική κουβέντα πια.Έλεος πια με τους ΒαρδινογιάννοΒγενοπουλοΠατεροΦειζαλ.
    Ποδόσφαιρο.Αυτό με το οποίο ασχολούμαστε 2 χρόνια τώρα ποδόσφαιρο δε λέγετε πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore