Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Υπόκλιση στο σκάουτινγκ και το... ξεψάχνισμα σε Ελλάδα και Ευρώπη





Μένω κυριολεκτικά άναυδος.
Και αναγκάζομαι να υποκλιθώ στο τεράστιο... πλάνο ανασυγκρότησης του Παναθηναϊκού.

Με αφορμή λοιπόν την ταχύτατη αντίδραση στο ναυάγιο του Μόρα, αποδεικνύονται για μια ακόμα φορά τα εξαιρετικά... αντανακλαστικά του τιμ που ασχολείται σχετικά και το απίστευτα εμπεριστατωμένο και πλήρες πλάνο που υπάρχει.

Κυργιάκος κύριοι.
Σαν έτοιμος από... παλιά.
Μιλάμε για ρεφλέξ που θα τα ζήλευαν όλοι οι πρωτοκλασάτοι γκολκίπερ του κόσμου.
Από τον Μπουφόν μέχρι τον παροπλισμένο Κασίγιας και τον Τεχέα.
Εδώ πια το πράγμα μιλάει από μόνο του.

Και αποκαλύπτει πως όλα όσα έλεγαν και έγραφαν, για... όργωμα του Παναθηναϊκού εδώ και δυο μήνες σε όλη την Ευρώπη και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για παίκτες, ήταν απόλυτα ειλικρινή και σωστά.

Και ήταν ασφαλώς προϊόν καλής και έγκυρης ενημέρωσης.
Διότι επί της ουσίας αυτό σημαίνει καλό ψάξιμο και ξεψάχνισμα κάθε δυνατής λύσης που μπορεί να βρεθεί.
Αυτό ακριβώς.

Ψάξιμο δεν είναι να ανακαλύπτεις παίκτες... παγκόσμια γνωστούς που να πρέπει να τους χρυσοπληρώσεις με... πενήντα και... εκατό χιλιάδες ευρώ και μετά να αποκτήσουν και τεράστια αξία και... να μην μπορείς να τους κρατήσεις όπως κάτι Σιμάο και κάτι Ν' Ντόϊ και λοιπά εγκλήματα του παρελθόντος.

Ψάξιμο είναι ακριβώς αυτό που έγινε.
Να βρίσκεις δηλαδή παίκτες που... κανείς δεν φαντάζεται ότι θα μπορούσες να βρεις.
Όπως τον Μόρα για παράδειγμα.
Όχι δηλαδή πέστε μου.
Αν δεν έχεις πλήρη γνώση της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής αγοράς στις πιο... άγνωστες και... κρυφές μάλιστα πτυχές τους, πως να... ανακαλύψεις τέτοια λαβράκια;

Ποιος δηλαδή ήξερε την περίπτωση Μόρα πριν την ανακαλύψει το επίπονο και πολύμηνο σκάουτινγκ των Νταμπίζα και Αναστασίου;
Κανείς φυσικά.
Αλλά το σπουδαιότερο δεν είναι αυτό.
Αλλά τα έτοιμα "πλαν Β" σε περίπτωση που στράβωνε κάτι μαζί του.
Εκεί κι αν έπεσε πραγματική βόμβα.
Κυργιάκος προ των πυλών διαβάζω σήμερα.
Αυτό πια κι αν είναι... ανακάλυψη.

Μπορεί κανείς σας να διανοηθεί τι... ψάξιμο, τι... ξεψάχνισμα και τι σε βάθος σχέδια και πλάνα μπορεί να διαθέτει μια ομάδα σε Ευρώπη και Ελλάδα, για να... ανακαλύψει τον Κυργιάκο;
Όχι δηλαδή πέστε μου.

Ποια άλλη ομάδα στην Ελλάδα, ποιο άλλο τμήμα σκάουτινγκ θα είχε εντοπίσει τόσο... έγκαιρα Μόρα και Κυργιάκο;
Καμία και κανείς φυσικά.
Γι' αυτό υποκλίνομαι για μια ακόμα φορά.

Οι άνθρωποι πραγματικά δυο μήνες τώρα όργωσαν την Ευρώπη και κάθε γωνιά της Ελλάδας για να βρουν παίκτες σύμφωνα με τα πλάνα του νέου Παναθηναϊκού.

Παίκτες δηλαδή που να μην έχουν ξανακουστεί στο μεταγραφικό παζάρι, σε καλή τιμή, σε ιδανική ηλικία και με δυνατότητες μεταπώλησης.

Το παράδειγμα του  Μόρα αρχικά και τα... έτοιμα σχέδια της στροφής σε Κυργιάκο αν κάτι ναυαγήσει με τον πρώτο, είναι η απόλυτη απόδειξη.

Του πόσο σωστά δουλεύει το σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού και με πόση συνέπεια ακολουθεί το πλάνο... ανανέωσης της ομάδας. Και φυσικά δικαιώνει όλους εκείνους που καιρό τώρα μας... ενημερώνουν έγκαιρα και έγκυρα σχετικά.

Ενώ ταυτόχρονα, αποστομώνουν μια και καλή τους... επικριτές και... νοσταλγούς, που επιμένουν να κάνουν πως δεν βλέπουν την απόλυτα οργανωμένη και προς την σωστή κατεύθυνση, δουλειά που γίνεται.

2 σχόλια:

  1. ΠΙΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΕΝΤΟΛΕΣ.ΕΔΩ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΓΩΝΙΑ .ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΟΥΡΗ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ.ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΣΑΝΑΚΑ ΠΗΛΙΝΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ.ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΞΕΥΤΙΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ.ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια καλή λύση, αν δεν κάτσει του Κυργιάκου, είναι ο Ανατολάκης. Είναι ελεύθερος από υποχρεώσεις, έμπειρος, σε καλή ηλικία και ταιριάζει στη νοοτροπία που επαγγέλεται ο νέος Παναθηναϊκός. Γερή άμυνα, κλωτσιά, μπουνιά, καρδιά πρωταθλητή, ανδρωμένος στη σχολή που λατρεύουμε-ζηλεύουμε, κι όχι τίποτα μίζερα στυλ Χένρικσεν, Τζίγγερ, Μήτσου. Να τον κλείσουμε άμεσα μην τον πάρει καμιά Καλλονή ή η Χρυσή Αυγή και τρέχουμε μετά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore