Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Σχετικά με την ανακοίνωση-απολογισμό της ΠΑΕ και της Συμμαχίας





Διάβασα όσο πιο προσεκτικά μπορούσα την ανακοίνωση-απολογισμό της ΠΑΕ, έτσι όπως παρουσιάστηκε με την καταχώρηση στην πλειοψηφία του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σήμερα.

Και προσπάθησα ταυτόχρονα, να την δω με όσο καλύτερη διάθεση και κατανόηση μπορούσα.
Η πρώτη διαπίστωση έχει να κάνει με ακριβώς αυτό.

Το ότι δηλαδή, το ύφος, το περιεχόμενο και κυρίως η κατάληξη της ανακοίνωσης, δεν βοηθάνε με τίποτε στην δημιουργία καλής διάθεσης και κατανόησης από πλευράς του αναγνώστη και δη του οπαδού ή απλά φίλου του Παναθηναϊκού.

Θυμίζει πάρα πολύ αντίστοιχες ανακοινώσεις-απολογισμούς κυβερνητικών κομμάτων  που παρ' ότι περιέχουν πολλές φορές αληθινά ή έστω αληθοφανή στοιχεία και γεγονότα, σου δίνουν τελικά την αίσθηση, ότι μιλάνε για άλλη χώρα και άλλη πραγματικότητα απ' αυτή που ζούμε καθημερινά.

Εξαρτάται φυσικά πάντα και το τι θέλει κάποιος να βγάλει από μια τέτοια ενέργεια.

Αν πάντως η ΠΑΕ -ανάμεσα στα άλλα- είχε σκοπό και να συσπειρώσει ή να πείσει την πλειοψηφία του κόσμου του Παναθηναϊκού, μάλλον ατυχής ήταν η συνολική προσπάθεια συγγραφής, ύφους και περιεχομένου της συγκεκριμένης ανακοίνωσης.

Αν αντίθετα, όλη η ιστορία έγινε, μόνο και μόνο για να ισχυροποιηθεί το... φινάλε της ανακοίνωσης και συγκεκριμένα το θέμα της αδειοδότησης τότε πάσο.

Καλή ήταν και μάλιστα εξασφάλισε ήδη το άλλοθι και την δικαιολογία για την πιθανή αποτυχία των πλάνων και των αποτελεσμάτων στην νέα σεζόν.
Είναι όμως αυτό το ζητούμενο;

Ή ακόμα καλύτερα, θα έπρεπε να είναι αυτό το ζητούμενο από μια τέτοια ανακοίνωση-απολογισμό, ειδικά στην δεδομένη χρονική στιγμή και μετά την φετινή περίοδο;
Κατά την γνώμη μου όχι.

Καθώς το ζητούμενο αυτή την στιγμή είναι η συσπείρωση του κόσμου γύρω από την ομάδα και αν θέλετε και την ΠΑΕ ή την Συμμαχία. Και ταυτόχρονα τα καθαρά λόγια στον κόσμο, ώστε γνωρίζοντας τα πραγματικά δεδομένα, να έχει και την όρεξη, το πάθος, αλλά και τις... αντοχές που θα χρειασθούν, ώστε να μείνει σταθερά δίπλα σε ομάδα, ΠΑΕ και Συμμαχία και όχι ευκαιριακά, στην βάση μάλιστα εντυπώσεων που με μαθηματική ακρίβεια θα διαψευστούν.

Απ' αυτή την άποψη, δεν μπορεί ολόκληρη ανακοίνωση απολογισμός, να μην έχει ούτε μια παράγραφο -έστω για τα μάτια του κόσμου- για κάτι που -πιθανόν έστω και πάλι ρε αδερφέ- δεν πήγε καλά μέχρι τώρα, στο όλο εγχείρημα.

Δεν γίνεται διαβάζοντας από πάνω μέχρι κάτω την ανακοίνωση-απολογισμό- να μην βρίσκεις πουθενά, το τι έγινε τελικά την σεζόν που πέρασε και το που βρίσκεται και από που ξεκινάει αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός.

Δεν γίνεται να παρουσιάζεται ένας απολογισμός, σύμφωνα με τον οποίο όχι μόνο όλα λειτούργησαν άψογα και γεμάτα επιτυχίες, αλλά ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον συντάκτη -ή πιο σωστά τον... εμπνευστή διότι περί... εμπνεύσεως πρόκειται- του κειμένου, πεδίο δόξης λαμπρό να ξανοίγεται μπροστά στον Παναθηναϊκό.

Με μοναδική... λεπτομέρεια που μπορεί να χαλάσει αυτό το... έτοιμο ήδη να θριαμβεύσει και να σαρώσει οικοδόμημα, την πιθανότητα να μην πάρουμε... αδειοδότηση.

Αν νομίζει κάποιος στην ΠΑΕ, ότι θα πείσει οποιοδήποτε λογικό άνθρωπο αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό, να συστρατευθεί, να συσπειρωθεί και να... πολεμήσει κιόλας αν θέλετε, σ' αυτό το πλαίσιο, έτσι όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση-απολογισμό, τότε τι να πω;

Ειλικρινά δεν έχει και νόημα να πω οτιδήποτε.

ΥΓ 1. Πέρα απ' όλα τα παραπάνω πάντως, κάποια στιγμή, θα πρέπει έστω κι ένας απ' αυτούς που στριμώχνονται δίπλα στον Αλαφούζο, να του πει ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική η Συμμαχία, η ΠΑΕ και ο ίδιος, στις δημόσιες και επίσημες τουλάχιστον τοποθετήσεις τους.

Γιατί αυτό με τα έξι εκατομμύρια ευρώ που έβαλαν φέτος τα... μέλη της Συμμαχίας, ούτε ο συντάκτης του κειμένου δεν μπορεί, όχι απλά να το αιτιολογήσει, αλλά καν να το πιστέψει.

Κι όσο για τα έργα που... προχωράνε με γοργούς ρυθμούς στη Λεωφόρο, αν είναι σαν κι αυτά που... ξεκίνησαν και προχωρούσαν με αντίστοιχους ρυθμούς από τον περασμένο Οκτώβρη, τότε μάλλον θα πρέπει να ανησυχούμε -εκτός των άλλων- και για το αν και πότε θα γυρίσει στην Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός.

Λίγη προσοχή και λίγος σεβασμός επίσης στον μέσο νου και την λογική του κάθε φίλου του Παναθηναϊκού δεν θα έβλαπτε.

ΥΓ 2. Το λέω ειλικρινά με κάθε καλή διάθεση. Μιλήστε ειλικρινά εκεί στην ΠΑΕ και στην Συμμαχία στον κόσμο. Μην τον φοβάστε. Δεν έχετε και δεν μπορείτε στην σημερινή εποχή να του κρύψετε τίποτε. Αν θέλετε να τον έχετε πλάι σας και όχι απέναντί σας στην χειρότερη και απαθή ή αμέτοχο στην καλύτερη, πείτε του την αλήθεια. Οτιδήποτε διαφορετικό, μπορεί πρόσκαιρα να εξασφαλίζει την... κυριαρχία σας και την... προστασία σας επίσης στον στενό περίγυρο που ζείτε και αποφασίζετε, αλλά σύντομα θα σας ξεκόψει εντελώς πια από την πλειοψηφία του κόσμου.

Όσο γρηγορότερα το καταλάβετε αυτό τόσο το καλύτερο.
Κι ανάποδα.

Κάθε μέρα που περνάει και δεν δείχνετε να το καταλαβαίνετε, τόσο και πιο οριστικά θα απομονώνεστε, σε σημείο μάλιστα πια, που είναι θέμα χρόνου να μην είναι αναστρέψιμη η κατάσταση.

1 σχόλιο:

  1. Eγω ξερω οτι η αεκ εχει μελισσαν ο παοκ ιβαν και ο παο τιποτα και κανενα.Συντομα η τεταρτη ομαδα σε ολα.Τα αλλα ολα λογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore