Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Βουλώστε το και ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ






Εντάξει, αρκετά. Πέρασε μπόλικος χρόνος και είχαν όλοι την... άνεση και να... πανηγυρίσουν και να... αυτοαποθεωθούν και να... ξανατάξουν και να... το παίξουν και αδικημένοι.

Τα ψέμματα καιρός να τελειώσουν. Και μαζί τους και αυτοί που τα σερβίρουν και αυτοί που τα στηρίζουν.

Ξεκινάω από το πιο πρόσφατο και πιο προφανές, για κάθε -επιεικώς- λογικό άνθρωπο, που διαθέτει εκτός των άλλων και στοιχειώδη μνήμη.

Καιρός λοιπόν να σταματήσει αυτή η παράσταση των... διαμαρτυρόμενων και αδικημένων. Και ειδικά από τους πρωταγωνιστές αυτής της παράστασης. Γιατί εντάξει, ο Αλαφούζος πες είναι φρέσκος στο κουρμπέτι, τώρα τα βλέπει και είναι λογικό να αγανακτεί.

Οι άλλοι όμως, αυτοί που στριμώχνονται δίπλα του, οι Παναθηναϊκάρες της συμφοράς, κάτι Βασιλαράδες και πάσης φύσεως υπάλληλοι της ΠΑΕ, κάτι δημοσιογραφάκια της συμφοράς, κάτι Λεωφόροι της ντροπής και όλα τα σχετικά, για ποιο πράγμα ακριβώς διαμαρτύρονται;

Για την διαιτησία;
Από πότε;

Πότε ξύπνησαν όλοι αυτοί και διαπίστωσαν ότι η διαιτησία αδικεί τον Παναθηναϊκό, βγάζει πρωταθλητές και ανασταίνει ποδοσφαιρικά πτώματα και παραμύθια;
Πότε; Τώρα; Μετά από τόσα χρόνια;
Ξέρετε μαγκάκια μου τι πάει να πει διαιτησία και κλοπή;

Όχι αυτό που είδατε στο Καραϊσκάκη την Κυριακή. Αυτά ήταν... πλημμελήματα 

Της πλάκας ιστορία δηλαδή.

Αλλά το τραβάτε από τα μαλλιά και μου κάνετε τους οργισμένους, για ένα και μόνο λόγο.

Γιατί κάποτε που δεν γινόντουσαν πλημμελήματα  αλλά κακουργήματα κανονικά και με τον νόμο, εσείς ήσασταν μαζί με αυτούς που τα κάνανε. Ήσασταν οι πρώτοι που τους προσφέρατε άλλοθι και στήριξη.

Διαιτησία μάγκες μου σαν κι αυτές που αντιμετώπιζε χρόνια ο Παναθηναϊκός, προχθές ξέρετε τι θα σήμαινε;

Όχι μόνο να μετρήσει το γκολ του Μήτρογλου στο 1-1. Αλλά να αποβληθούν και δυο-τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού στις διαμαρτυρίες. Και να μετρήσει και το οφ-σάιντ γκολ στις καθυστερήσεις.

Αυτά ζούσαμε κάποτε.

Και μετά από κάτι τέτοια ματς, μετά από κάτι τέτοιες σφαγές, εσείς ήσασταν οι πρώτοι που δίνατε άλλοθι σ' αυτές τις σφαγές.

Ήσασταν οι πρώτοι που μου το παίζατε οργισμένοι Παναθηναϊκοί, αλλά όχι οργισμένοι με τα εγκλήματα σε βάρος του Παναθηναϊκού, αλλά οργισμένοι γιατί... δεν είχαμε και μεις ένα τέτοιο πρόεδρο επενδυτή.

Για μεταγραφάρες του Ολυμπιακού και του Κόκκαλη και πως να τους αντιμετωπίσεις με τα παικτάκια της σειράς που έχει ο Παναθηναϊκός, γράφατε μετά από τέτοια εγκλήματα.
Ναι για τα παικτάκια της σειράς.

Δηλαδή τον Σοόυζα, τον Βλάοβιτς, τον Χένρικσεν, τον Καραγκούνη, τον Γκονζάλες, τον Κωνσταντίνου, τον Ολιζαντέμπε, τον Βαζέχα, τον Μπορέλι, τον Καλιτζάκη, τον Βάντζικ, τον Ασάνοβιτς, τον Λυμπερόπουλο, τον Μαραγκό, τον Μίκλαντ, τον Μπασινά, τον Γκούμα και δεκάδες άλλους.

Παικτάκια της σειράς που έφερνε ο καβούριας και που λογικό ήταν να το βουλώνουν και να δέχονται τα εγκλήματα, αφού ο... άλλος, ο προεδράρας σας ο Κόκκαλης έφερνε παιχταράδες και έκανε επενδύσεις.

Αυτά λέγατε τότε, που γινόντουσαν εγκλήματα και όχι πταίσματα σε βάρος του Παναθηναϊκού. Που γινόντουσαν με τον Παναθηναϊκός να είναι στους οχτώ της Ευρώπης και ισόβαθμος στην κορυφή του πρωταθλήματος ή πρώτος κι όχι εκτός Ευρώπης και 37 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Που το βρίσκετε λοιπόν τώρα το θράσος και μου το παίζετε και... δήθεν οργισμένοι από την διαιτησία;

Πρώτοι-πρώτοι και χέρι-χέρι με τους δήμιους αυτής της ομάδας ήσασταν όλα αυτά τα χρόνια. Και στην καλύτερη για σας, την φωνούλα σας και το πληκτρολογιάκι σας, ούτε την ακούγαμε, ούτε τα βλέπαμε εκείνα τα όμορφα χρόνια.

Μόνο όταν ήταν να καλέσετε σε εξεγέρσεις αγανάκτησης τον... πράσινο λαό την ακούγαμε και το βλέπαμε.

Μόνο όταν ήταν να γράψετε ύμνους για τους άφαντους και τζαμπατζήδες εκτοξευτές την ακούγαμε και τα βλέπαμε.

Μόνο.

Τώρα τι μου λέτε και μου γράφετε για Παναθηναϊκές ψυχές, για καταθέσεις τσαμπουκά, για όργια της διαιτησίας, για τραμπουκισμούς και τέτοια, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.

Τι νομίζετε έτσι δηλαδή;

Ότι θα... εξαγνιστείτε για το έγκλημα διαρκείας που κάνατε σε βάρος του Παναθηναϊκού; Ότι θα κάνετε τον κόσμο να ξεχάσει τον ρόλο που παίξατε και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΕΠ ΑΜΟΙΒΗ να παίζετε στην διάλυση του Παναθηναϊκού;

Λάθος σας και μεγάλο μάλιστα.
Και μην παιδεύεστε άδικα.

Το κακό που κάνατε ΕΣΕΙΣ στον Παναθηναϊκό, ούτε ο Κόκκαλης, ούτε κανένας δεν θα μπορούσε ποτέ να το κάνει.

Γι' αυτό κόφτε το. Μην προκαλείτε κιόλας από πάνω.
Κι αν κάτι ακόμα σας παίρνει να κάνετε, ένα είναι.

Βουλώστε το, σταματήστε να προκαλείτε ακόμα τον κόσμο και κυρίως ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ. Πάρτε δρόμο απ' αυτό το ιστορικό σωματείο. Αρκετά το ταλαιπωρήσατε και το ξεφτιλίσατε.

Δρόμο... 

8 σχόλια:

  1. Ωραία.. να φύγουν όλοι. Και ποιός θα έρθει ρε Κώστα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα ρωτάς; Δεν έχω εγώ τις μετοχές. Δεν ξέρω. Ας το πάρει απόφαση ο Αλαφούζος πως με αυτούς που βαδίζει δεν θα δει προκοπή και ας προσπαθήσει να δουλέψει με ανθρώποους ικανούς, έντιμους, Παναθηναϊκούς και επαγγελματίες. Τόσο απλά.
    Αν ακόμα και τώρα δεν το κάνει, θα είναι όχι απλά συνυπεύθυνος αλλά και προσωπικά ένοχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pio vlakeia erwtisi de tha mporouse na geinei kyrie Pappas 10 meta apo ayta pou diavases gia ti katantia tis 7hs thesis malon den ksereis ti esti Panathinaikos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πίστεψε με.. ξέρω πολύ καλά τι θα πει ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Μάκη... Το ερώτημα ήταν απλό. Υπάρχει άλλη λύση από αυτήν την κατάσταση; Σε επίπεδο προσώπων και δράσεων όχι θεωρητικά και υποθετικά. Διότι - όπως διαπιστώσαμε - δράκους έχει πολλούς το παραμύθι μας αλλά κανέναν πρίγκηπα... ούτε καν Χαλίφη.

      Διαγραφή
  4. Τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές και μ' εσένα και με άλλους φίλους. Το πρόβλημα το βλέπουμε... η λύση (ή οι λύσεις) όμως πρέπει να έχει ονοματεπώνυμο πλέον και όχι χαρακτηριστικά.

    Πόσους και πόσους Ικανούς και έντιμους δεν έχει βγάλει "Λαμόγια" αυτή η ομάδα διαχρονικά; Βλέπε Ζάετς για παράδειγμα. Πόσους ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΣ δεν έχει βγάλει γαύρους (βλέπε Λιβαθηνό π.χ.) και πόσους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ δεν έχει ονομάσει "Μυρωδιάδες" (βλέπε Φρέιτας π.χ) ;;;

    Θα μου πεις, "και ανταμείβοντας τους κύριους εκφραστές αυτής της νοοτροπίας με θέσεις εντός του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ λύνεται το πρόβλημα";

    Μάλλον όχι... από τη στιγμή όμως που ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ να τους πολεμήσεις τι κάνεις;;;

    "Κράτα τους Φίλους κοντά και τους εχθρούς κοντύτερα" λέγανε οι Ρωμαίοι (νομίζω). Δεν ξέρω... ούτε κι εγώ ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σου πω εγώ τι κάνεις και κυρίως τι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ φίλε μου Pappas10. Σαν διοίκηση πρώτα από όλα επιλέγεις σοβαρούς επαγγελματίες για να επανδρώσεις τις θέσεις - κλειδιά στην ομάδα σου με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και ΜΟΝΟ. Δεν παίρνεις άτομα που είναι αρεστά στο σκυλολόι που περιτριγυρίζει την ομάδα για να γίνεις και εσύ αρεστός.

    Τους ενημερώνεις για τα οικονομικά δεδομένα, όποια και αν είναι αυτά και μαζί τους χαράζεις την πολιτική σου για το επόμενο χρονικό διάστημα ενημερώνοντας ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ τον κόσμο της ομάδας για να γνωρίζει το που βαδίζει η ομάδα με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα.

    Τους εχθρούς της ομάδας τους απομακρύνεις ή αν θέλεις να κάνεις πολιτική πατώντας στο ρητό: Κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς σου κοντύτερα...πρέπει να γνωρίζεις να κάνεις πολιτική. Να κινείς εσύ δηλαδή τα νήματα και όχι να είσαι μαριονέτα των άλλων.

    Για τι υπάρχει και το άλλο ότι τους αντιπάλους σου ή πρέπει να τους παίρνεις με το μέρος σου ή να τους εκμηδενίζεις.

    Όπως και το ένας έξυπνος άνθρωπος αξιοποιεί καλύτερα τους εχθρούς του, απ’ όσο ένα ανόητος αξιοποιεί τους φίλους του.

    Με γνωμικά, αποφθέγματα και αφορισμούς μπορούμε να μιλάμε ώρες ολόκληρες αλλά το σημαντικό είναι εσύ τι προσωπικότητα είσαι, τι είσαι αποφασισμένος να κάνεις και ποιες είναι οι προθέσεις σου.

    Οπότε επιστρέφοντας στην ουσία επιλέγεις πρώτα τους συνεργάτες σου σε καίρια διοικητικά πόστα που πρέπει να σου είναι απόλυτα αφοσιωμένοι, τον τεχνικό διευθυντή σου, έναν κανονικό επαγγελματία τεχνικό διευθυντή και όχι μαθητευόμενο μάγο ή κουμπάρο και προχωράς. Με κατάλληλο για το πρόγραμμα που έχεις σχεδιάσει προπονητή, με τμήμα scouting γιατί αν δεν έχεις χρήμα δεν έχεις πολλά περιθώρια για σπατάλες, παίρνεις τους παίκτες που θα είναι value for money και προχωράς.

    Στην συνέχεια έχοντας βάλει τις βάσεις να έχεις ομάδα με όλη της σημασία της λέξης μέσα στο γήπεδο, με προνοητικότητα, σύνεση, τακτική και αποφασιστικότητα επιλέγεις πως θα κινηθείς απέναντι στα θεσμικά όργανα και το κατεστημένο.

    Δεν υποτιμάς σε καμιά περίπτωση και τα επικοινωνιακά θέματα αλλά δεν ασχολείσαι μόνο με αυτά και κυρίως δεν το αφήνεις να το χειριστούν ακατάλληλοι άνθρωποι γιατί αλλιώς γίνεσαι περίγελος.

    Όλα αυτά θα συσπειρώσουν τον πραγματικό Παναθηναϊκό κόσμο γύρω από την ομάδα και πλέον έχεις μια υγεία. Διώχνεις από τον γήπεδο τους επαγγελματίες οπαδούς και μετά μπορείς να αναζητήσεις συμμάχους με οικονομική επιφάνεια και να γίνεις πάλι πανίσχυρος….

    Το θέμα είναι όλο αυτό το πλάνο να έχει προτεραιότητα το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. Προσωπικά δεν θα με πείραζε καθόλου να θέλει και ο ιδιοκτήτης να μην βάζει δεκάρα αν μπορεί να οργανώσει την ομάδα σε όλα τα επίπεδα (marketing, γήπεδο στον Βοτανικό, αξιοποίηση και πωλήσεις – ναι πωλήσεις – παικτών στο εξωτερικό) ώστε αυτή να είναι οικονομικά ανεξάρτητη.

    Πάντως δεν διορθώνεις τα πράγματα ούτε κάνεις ομάδα ισχυρή με αγκαλιάσματα με την αλητεία, με πολιτική ότι κάτσει, με κουμπάρους, με αντιβαρδινογιαννισμό, με twitter, με δημοσιογράφους υποτακτικούς, με επικοινωνιακές ενέργειες για το θεαθήναι και άδεια γήπεδα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαφωνώ πουθενά. Δεν βλέπω κανέναν όμως με τέτοιο πλάνο. Μη μου πεις "το είχαμε"... γιατί το τώρα μας ενδιαφέρει και το μετά

      Διαγραφή
  6. Παιδια στην Ελλαδα τοσα χρονια καμια ομαδα δεν λειτουργησε οπως πρεπει, οπως σωστα περιγραφετε πως πρεπει να λειτουργουν οι ομαδες δηλαδη.. Ειναι γνωρισμα του ποδοσφαιρου μας και αποτελεσμα της νοοτροπιας μας και του περιγυρου που κονομαει απο αυτο.. Ο Παναθηναικος προσπαθησε και εν μερει λειτουργησε σωστα για ενα διαστημα αλλα κι αυτος μεσα σε ενα αρρωστο περιβαλλον τελικα υπεκυψε και εφτασε στο σημειο που ειναι σημερα.. Οταν ολοκληρος Βαρδινογιαννης δεν μπορεσε να τα καταφερει και νικηθηκε απο συμμοριες και συμφεροντα μην περιμενετε να το καταφερει ο Αλαφουζος η καποιος σαν τον Αλαφουζο.. Δυστυχως τα πραγματα μονο να χειροτερεψουν μπορουν, ελπιζω να μην εχω δικιο αλλα δεν βλεπω με ποιον τροπο θα στρωσει αυτη η ομαδα.. Και δεν ειναι οικονομικο το βασικο προβλημα του Παναθηναικου.. Η ομαδα ειναι ομηρη καταστασεων και προσωπων και δεν μπορει να απεγκλωβιστει, ειναι πολυ δυσκολο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore