Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Απίστευτη ομοιότητα στα επιχειρήματα (Για το ΟΧΙ του 40 και το σήμερα)

Είναι πραγματικά απίστευτα αυτά που ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά παντού. Και μιλάω εδώ για τα πολιτικά της χώρας μας. Μου έστειλε λοιπόν ένας φίλος, το παρακάτω κειμενάκι, με "επιχειρήματα" του σήμερα, προσαρμοσμένα σε μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, το έπος του 40 δηλαδή.

Προσέξτε πόσο κολλάνε και ταιριάζουν, με όσα διαβάζετε και ακούτε από το πρωί μέχρι το βράδυ από ΜΜΕ και πολιτικούς. Ακόμα -και κυρίως- και από πολιτικούς, που κατά τα άλλα είναι πρώτοι στις παρελάσεις και βγάζουν ανακοινώσεις και λόγους, για το πόσο περήφανοι αισθάνονται κι οι ίδιοι αλλά πρέπει να αισθάνεται και όλη η Ελλάδα για το ΟΧΙ του 40, για το 21 και όλα τα σχετικά.
Πως μπορούν αλήθεια;
Πως μπορούν να είναι τόσο υποκριτές;
Το κειμενάκι σας το παρουσιάζω αυτούσιο παρακάτω.

"Τι καταφέραμε το 1940 με το «Όχι»; Ούτε ο πόλεμος αποτράπηκε, ούτε η Κατοχή, ούτε η πείνα και η δυστυχία. Αντιθέτως, το δεύτερο σχέδιο που εφαρμόστηκε ήταν χειρότερο. Πολύς κόσμος πέθανε, χωριά καταστράφηκαν, ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης δημιούργησαν ανθρωπιστική κρίση. Ο πληθωρισμός εξαφάνισε το νόμισμα και η μαύρη αγορά κυριάρχησε στην οικονομία. Δεν θα ήταν πιο ώριμο να έχουμε ακολουθήσει τον δρόμο της συνεννόησης και της διαπραγμάτευσης; Ειδικά όταν ξέραμε ότι ο ξένος παράγοντας θα είναι αδιάλλακτος και θα εφαρμόσει το σχέδιό του, ανεξάρτητα από τις προθέσεις μιας μικρής χώρας σαν την Ελλάδα; Χάσαμε έτσι την ευκαιρία να ανασυγκροτηθούμε, να συμφωνήσουμε σε έναν σχέδιο συνεργασίας, και τελικά να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης, ώστε σταδιακά να απεμπλακούμε από την ιταλογερμανική Κατοχή."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore