Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η απουσία του Σισοκό




Είναι κρίσιμο το παιχνίδι με τον Πλατανιά αύριο. Ξέρω ακούγεται κάπως βαρύ και πάντως σίγουρα επαναλαμβανόμενο πια αυτό για κάθε παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αλλά είναι η πικρή αλήθεια.

Αν θεωρήσουμε λοιπόν ότι υπάρχει ακόμα στόχος και τέτοιος είναι η είσοδος στα πλέι-οφ ώστε να εξασφαλιστεί η έξοδος στην Ευρώπη  το παιχνίδι με τον Πλατανιά κατάντησε κυριολεκτικά να είναι θέμα οξυγόνου στον ορό με τον οποίο κρατιέται ακόμα αυτή η ομάδα.

Βλέποντάς το σαν τέτοιο λοιπόν, θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός την διαφαινόμενη απουσία του Σισοκό από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Όχι γιατί ο Σισοκό δείχνει να είναι σε κάποια δαιμονιώδη φόρμα που πιθανά θα μπορούσε από μόνη της να καθορίσει τις ισορροπίες και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Αλλά κυρίως γιατί ο συγκεκριμένος, είναι ο μοναδικός που έχει απομείνει σ' αυτή την  ομάδα, με χαρακτηριστικά που μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις ή και να ανατρέψουν καταστάσεις σε παιχνίδια σαν κι αυτό με τον Πλατανιά.

Είναι δηλαδή ο μοναδικός που διαθέτει αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός, που έχει την δυνατότητα να αλλάξει λίγο τον ρυθμό, να κάνει μια απρόβλεπτη προσωπική ενέργεια που θα αποδιοργανώσει μια καλά οργανωμένη άμυνα και όλα τα σχετικά.

Χωρίς αυτόν και αν δεν παρουσιαστεί εξαιρετικά διαφορετικός ο Μαυρίας που μάλλον είναι σε βαρύ ντεφορμάρισμα, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει όχι απλά να είναι εντελώς προβλέψιμος έως ακίνδυνος, αλλά να παρουσιαστεί ακόμα και εντελώς αποδιοργανωμένος σε όλες του τις γραμμές.

Κι αυτό γιατί δεν θα υπάρχει ένα στοιχειώδες στήριγμα από την μέση και μπροστά, που να μπορεί η υπόλοιπη ομάδα να προσαρμόσει και να πάει εκεί το παιχνίδι της, ακόμα και σπασμωδικά ή αυθόρμητα.

Τον κίνδυνο αυτό, τον μεγαλώνει η κατάσταση του Φιγκερόα, που δείχνει πως ακόμα δεν είναι έτοιμος να παίξει καθοριστικό και ηγετικό ρόλο από την μέση και μπροστά, αλλά μόνο να... ολοκληρώσει φάσεις που έχουν δημιουργήσει οι συμπαίκτες του.

Και φυσικά, ακόμα και αν ισχύσει ένα σενάριο που ήθελε Φιγκερόα και Τοτσέ να ξεκινάνε ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ο Τοτσέ θα είναι το ίδιο επικίνδυνος και απειλητικός όσο ήταν πριν τον τραυματισμό του.

Θα πρέπει λοιπόν ο Παναθηναϊκός  έγκαιρα να διαγνώσει τις αλλαγές και δυσκολίες που θα φέρει στο παιχνίδι του η απουσία του Σισοκό, αν τελικά όντως δεν είναι σε θέση να παίξει.

Αλλαγές και δυσκολίες, που θα έχουν να κάνουν με πολύ περισσότερα πράγματα απ' αυτή καθ' αυτή απουσία του και συγκεκριμένα συνολικά με τον τρόπο ανάπτυξης, την σιγουριά και την ψυχολογία της ομάδας στον επιθετικό της και όχι μόνο τομέα.

Αν δεν το δει και δεν το διαγνώσει σαν τέτοιο το συγκεκριμένο πρόβλημα, τότε πολύ φοβάμαι πως οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει δεν θα είναι μόνο μπροστά, δηλαδή εκεί που θα απουσιάζει ο Σισοκό, αλλά σε όλες του τις γραμμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore