Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Οι άπληστοι γείτονες





Δεν υπάρχει σεβασμός, ιερό και όσιο στην διεθνή πολιτική σκηνή. Εκεί που σου κάνουν τον φίλο, εκεί σε πατάνε μόλις σε βρίσκουν μπόσικο και κοιτάνε να σου πάρουν ότι σου έχει απομείνει.
Το παράδειγμα της Κύπρου είναι τόσο κοντινό και ενδεικτικό.

Και βέβαια από τους πρώτους που έσπευσαν να εκμεταλλευθούν στην κατάσταση, ήταν οι... γείτονές μας οι Τούρκοι.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, άπλωσαν χέρι και στην Ελλάδα. Μόλις δυο μέρες μετά την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ακριβώς. Μόλις δυο μέρες μετά την επέτειο του ξεσηκωμού του Γένους ενάντια στον Τουρκικό ζυγό, η Τουρκική ηγεσία ήρθε να κάνει νέα επίδειξη δύναμης απέναντι σε μια Ελλάδα που μαστίζεται από την κρίση και την ανέχεια.
Η Μπεσίκτας λοιπόν, ενδιαφέρεται για τον... Ούγκο Βιάνα.
Αυτό κι αν είναι... πρόκληση.

Από ολόκληρο τον κόσμο, η Μπεσίκτας βρήκε να ενδιαφερθεί για τον μοναδικό παίκτη που ενδιαφέρει διαχρονικά τον Παναθηναϊκό. Για την μοναδική ελπίδα να μπει στον δρόμο της αγωνιστικής ανάτασης η ομάδα.

Πάνω ακριβώς στην στιγμή, που ο πρόεδρος της ΠΑΕ... ξεκαθάριζε τις θέσεις και τις απόψεις του.

Και μάλιστα για ένα παίκτη, που... αποδεδειγμένα εδώ και δύο χρόνια ζει με το όνειρο να... γλιτώσει από την Μπράγκα και να έρθει στον Παναθηναϊκό.

Επειδή λοιπόν οι... συμπτώσεις είναι πολλές για να πιστέψουμε ότι είναι τυχαία όλα αυτά.

Για μας, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η κίνηση αυτή της Μπενφίκα, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο ποδοσφαιρικών επιλογών. Είναι σαφέστατα δάκτυλος της Τουρκικής κυβέρνησης.

Κι όπως έλεγε κάποτε και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ κύριος Δροκόπουλος, θα πρέπει να ερευνηθεί ο ρόλος του... Τζίγγερ στην συγκεκριμένη υπόθεση και οι σχέσεις του, είτε με την Τουρκική κυβέρνηση σε διπλωματικό και διακρατικό επίπεδο, είτε απ' ευθείας με την ηγεσία της Μπεσίκτας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η νέα αυτή Τουρκική πρόκληση, δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Είναι σίγουρο ότι η ΠΑΕ, οι μέτοχοι που βοηθάνε και κυρίως... συμβουλεύουν τον Αλαφούζο και φυσικά η ηγεσία του Φορέα θα αντιδράσουν.

Με αρχή και καλύτερη ευκαιρία ίσως, το παιχνίδι με τον Πλατανιά το ερχόμενο Σάββατο.

Στο οποίο το σύνθημα "Κάτω τα χέρια από τον Ούγκο, ο Ούγκο ανήκει στον Βαρέλ... συγνώμη στον Παναθηναϊκό ήθελα να πω" θα πρέπει να αντηχεί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore