Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η Τούμπα νοιάζει τελικά κανένα;










Υποτίθεται ότι ο Παναθηναϊκός δίνει αυτή την στιγμή ένα... νυν υπέρ πάντων αγώνα, για να σιγουρέψει την πέμπτη θέση και να παλέψει στην συνέχεια για όσο το δυνατόν πιο ψηλά στα πλέι-οφ.

Ανεξάρτητα από το αν ένας τέτοιος στόχος, για τον Παναθηναϊκό έτσι όπως τον συνηθίσαμε οι περισσότεροι, κάποτε δεν θα έμπαινε καν σε σκέψη, η ουσία είναι πως είτε έτσι, είτε αλλιώς, υπάρχει σαν στόχος.
Και μάλιστα στόχος που επιβάλλεται να κατακτηθεί.

Στην προσπάθεια αυτή το παιχνίδι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, είναι παραπάνω από καθοριστικό. Κι άλλο τόσο δύσκολο φυσικά, όπως χρόνια τώρα κάθε παιχνίδι στην Τούμπα, πόσο μάλλον φέτος με τις συνθήκες και την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό.

Για μια ακόμα φορά όμως, βλέπω στον Παναθηναϊκό παραμονές ενός τέτοιου παιχνιδιού, να αναλώνονται σε μια σειρά άλλα θέματα, ή ακόμα και να ανακαλύπτουν θέματα, παρά μ' αυτό καθ΄ αυτό το παιχνίδι.

Μια βιαστική ματιά στην λεγόμενη ΄"Παναθηναϊκή επικαιρότητα" αυτής της εβδομάδας, πείθει για το ακριβές των παραπάνω.

Κυρίαρχο θέμα είναι η περιβόητη πια... επιστροφή στη Λεωφόρο. Ένα θέμα που φαινομενικά δείχνει σπουδαίο, αλλά επί της ουσίας και ειδικά αυτή την χρονική περίοδο, είναι άνευ σημασίας. Καθώς αν δεν το έχουν καταλάβει στον Παναθηναϊκό, η επιστροφή στη Λεωφόρο για φέτος τουλάχιστον, αν πρόκειται να εξασφαλίσει κάποια αβαντάζ για τον Παναθηναϊκό, χρονικά αυτά προλαβαίνουν να... εμφανιστούν μόνο στα πλέι-οφ.

Επομένως ακόμα και για να αξιοποιηθεί η όποια -και όποτε γίνει- επιστροφή στη Λεωφόρο, θα πρέπει πρώτα ο Παναθηναϊκός να συμμετέχει στα πλέι-οφ. Αν όχι, τότε ακόμα και αν όλα πάνε σύμφωνα με το "ρεπορτάζ", με... την Λεωφόρο στο χέρι θα μείνουμε, για φέτος τουλάχιστον.

Για να επιστρέψουμε λοιπόν σ' αυτά που ξεκινήσαμε.

Καλά και άγια όλα, αν αλλά αν θέλουν στον Παναθηναϊκό να σώσουν ότι σώζεται από την φετινή χρονιά και αν αυτό τελικά το έχουν ονομάσει "πέμπτη θέση", καλό είναι να τα αφήσουν όλα στην μπάντα για λίγο και να ασχοληθούν με το αγωνιστικό κομμάτι της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore