Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ετεροχρονισμένα περήφανοι












Ρε δεν πάμε καλά ρε γαμώτο. Δεν πάμε καλά. Εδώ πάει το δούλεμα ψιλό γαζί. Το είδαμε μέχρι και αυτό λοιπόν. Ο Αθανασίου κείμενο στο Leoforos για την απέραντη περηφάνια που πρέπει να έχει κάθε Παναθηναϊκός από τα 26 πρωταθλήματα που πήρε. Σωστό φυσικά απόλυτα και το κείμενο και ο τίτλος.

Απλά μια απορία έχω. Πως γίνεται όταν τα παίρναμε τα πρωταθλήματα να νιώθουμε ντροπή που είμαστε Παναθηναϊκοί, να ντρέπονται τα παιδιά μας να πηγαίνουν σχολείο, αλλά μετά από χρόνια να νοιώθουμε... περήφανοι γι' αυτά.

Τότε δηλαδή ντρεπόμασταν αλλά τώρα νοιώθουμε περήφανοι;

Κι αν βάλουμε σ' αυτά και τις μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές που κάθε τόσο μας... θυμίζει το συγκεκριμένο σάιτ, τότε γιατί ρε παιδιά κάναμε... επανάσταση;
Γιατί έπαιρνε ο άλλος... κάλπικα πρωταθλήματα όπως λέει τώρα το άρθρο;
Γιατί όσα πήραμε ήταν αντρίκια και μέσα στα γήπεδα;
Γιατί δεν γίναμε νταβατζήδες στην θέση του νταβατζή;
Ή γιατί δεν βάλαμε... δικούς μας νταβατζήδες για να.., αποκρούσουν τον νταβατζή;
Δηλαδή πλάκα κάνουμε τώρα;

Οι άνθρωποι που... βγήκαν στο κλαρί γιατί δεν άντεχαν τις εποχές της μιζέριας, τώρα κι αφού πρώτα διέλυσαν τον Παναθηναϊκό, νοιώθουν και περηφάνια από πάνω για εκείνα τα χρόνια;

Ειλικρινά πια δεν υπάρχει τίποτε.

Οι άνθρωποι που μας έστηναν στον τοίχο κάποτε σαν αυλικούς, όταν γράφαμε ότι πρέπει να νοιώθουμε περήφανοι για τον Παναθηναϊκό όσα πρωταθλήματα κι αν πάρει όπως τα παίρνει ο άλλος, γράφουν σήμερα χωρίς ντροπή, τα ίδια για τα οποία τότε μας έκραζαν.

Θα μπορούσα να πω, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Όμως δυστυχώς δεν μπορώ.

Γιατί κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερο γίνεται φανερό. Ότι... κάτι αλήθεια συνέβη τότε... εδώ.



26 πρωταθλήματα, αμέτρητη περηφάνια!
11 Μαρτ. 2013 | 18:15
26 πρωταθλήματα, αμέτρητη περηφάνια!
Κάτι τέτοιες μέρες είναι που πρέπει να κλειδώνεσαι σπίτι σου, να μην ανοίγεις ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, σάιτ, να μην διαβάζεις εφημερίδες. Να κάνεις τον μοναχό μήπως και γλιτώσεις. Είναι οι μέρες που ο διορισμένος παίρνει αυτό που έχει κριθεί πριν τελειώσει το προηγούμενο πρωτάθλημα. Είναι οι μέρες που τα «ο μεγαλύτερος σύλλογος στη χώρα» και τα «40 έχει μόνος του και 37 οι υπόλοιποι» κάνουν παρέλαση. Τα μεγαλύτερα προπαγανδιστικά ψεύδη που έχει αναδείξει ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός και το ποδόσφαιρο γενικότερα. Ατάκες που «γεννήθηκαν» για να χαϊδεύουν αυτιά.

Το άρθρο ολόκληρο στο παρακάτω link:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore