Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

H σύγχρονη... Μακρόνησος του Παναθηναϊκού


Δηλώνεις Βαρδινογιαννικός;
Στον ορυμαγδό των εξελίξεων και γεγονότων τις τελευταίες μέρες στον Παναθηναϊκό, ένα απίστευτο γεγονός πέρασε σχεδόν απαρατήρητο ή έστω εντελώς ασχολίαστο στα ψιλά σε εφημερίδες και σαιτ.

Αναφέρομαι στην δήλωση διευκρίνιση του Βασίλη Κωνσταντίνου "δεν είμαι ''Βαρδινογιαννικός''.

Αφήνω εντελώς κατά μέρος την ουσία και το περιεχόμενο της δήλωσης. Και δεν με νοιάζει κιόλας τι είναι, τι θεωρεί ότι είναι και τι δηλώνει ότι είναι ο Κωνσταντίνου και κάθε πότε δηλώνει έτσι ή αλλιώς. Δικό του θέμα είναι.

Το θέμα όμως είναι άλλο. Και είναι η κατάσταση και η κουλτούρα που επικρατεί αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό. Στον οποίο υπάρχει κυριολεκτικά μια κατάσταση, στην οποία όλοι όσοι είναι σ' αυτόν ή ακόμα και ασχολούνται με αυτόν, θα πρέπει καθημερινά να κάνουν... δήλωση κοινωνικών φρονημάτων.
Δήλωση που την απαιτούν και την υπαγορεύουν δια της απειλής της διαπόμπευσης, του ξυλοδαρμού και της ψυχολογικής ή σωματικής βίας, αυτοί που έχουν το κουμάντο.

Και ακριβώς σαν να ζούμε περιόδους χούντας σε πολιτικό επίπεδο, δήλωση που αν δεν την κάνεις, αντιμετωπίζεις άμεσα τον κίνδυνο της... εξορίας από το πόστο που κατέχεις.

Όπως ακριβώς κάποτε στην χώρα μας, έπρεπε να κάνεις δήλωση ότι δεν είμαι κομμουνιστής για να μπεις στο Δημόσιο, να πιάσεις μια δουλειά ή ακόμα και να κυκλοφορείς ελεύθερος. Και ή Μακρόνησος, η Ικαρία και τα άλλα νησιά, γέμιζαν από... αμετανόητους, που τους έστελναν εξορία αν δεν υπέγραφαν δήλωση.

Η κατάντια λοιπόν δεν είναι του Κωνσταντίνου που... έκανε δημόσια δήλωση τι δεν είναι, αντί να κάνει δημόσια δήλωση τι ακριβώς είναι αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό και ποιος ο ρόλος του στην πορεία των πραγμάτων στον ιστορικό σύλλογο.

Αλλά είναι συνολική κατάντια, ακόμα και κυρίως εκείνων, που αποδέχονται αυτή την... ιερά εξέταση πιστοποιητικού ''αντιβαρδινογιαννισμού'' σαν κριτήριο παραμονής σε οποιοδήποτε πόστο σ' αυτό το σύλλογο. Κι ακόμα μεγαλύτερη αυτών που αποδέχονται και αναδημοσιεύουν ασχολίαστη την σχετική "είδηση" και δήλωση.

Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός που έφτιαξαν, αυτός ήταν ο καρπός του... αγώνα τους. Να τον χαίρονται. Αλλά με το συμπάθιο. Αυτό το πράγμα πλέον δεν είναι Παναθηναϊκός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore