Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Και γιατί όχι εδώ που τα λέμε...


Το χειρότερο δεν είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχασε. Ως συνήθως δηλαδή. Ποτέ τον τελευταίο καιρό το χειρότερο δεν είναι αυτή καθ' αυτή η ήττα, αλλά αυτά που προηγήθηκαν και αυτά που θα ακολουθήσουν.
Αν μιλούσαμε σε νορμάλ καταστάσεις ή για νορμάλ ομάδα, τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για όλα. Και για ατυχία και για μαχητική σχετικά εμφάνιση και για κάποια σφυρίγματα και για τις μπάλες και τις καθυστερήσεις στις καθυστερήσεις στο τελευταίο πεντάλεπτο.
Να τα πεις όμως αυτά γιατί και για ποιους κυρίως; Γι' αυτούς που το συγκεκριμένο παιχνίδι το είχαν γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι όλη την εβδομάδα; Γι΄αυτούς που από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά ασχολούνται με το πως θα... περάσουν ή πως... δεν θα περάσουν τις πάσης φύσεως επικοινωνιακές σαχλαμάρες.
Αυτό τους απασχολεί μόνο και τίποτε άλλο. Και μ' αυτό απ' ότι κατάλαβα ρίχνοντας μια ματιά στα σαιτ μετά το παιχνίδι, τους απασχολεί και στην συνέχεια.
Κάθε μέρα το ίδιο γαϊτανάκι. Θέματα επί θεμάτων να κουβεντιάζουμε και να αναλωνόμαστε, ακόμα μέχρι και να... πανηγυρίζουμε ακόμα, με την ομάδα να είναι στο -28, να πηγαίνει στο -35 και κανείς να μην ασχολείται μ' αυτό.
Αντίθετα να εφευρίσκομαι και... γιατρικό γι' αυτό, το  περιβόητο... όραμα της εισόδου στα πλέι-οφ μέσω της... πέμπτης θέσης.
Έτσι ακριβώς. Το ακούς και το διαβάζεις αυτό σαν να μην τρέχει τίποτε. Από τους ίδιους που κάποτε έκαναν διαδήλωση μέσα κι έξω από τη Λεωφόρο γιατί ήμασταν πρώτοι στην βαθμολογία, αλλά κερδίζαμε μόνο με... 1-0 και ακόμα πιο... ντροπή, παίζαμε με... δύο αμυντικά χαφ.
Κατάντησε αηδία αυτό το πράγμα πια. όπως αηδία κατάντησε και όλος αυτός ο συρφετός που κάνει το κομμάτι του στην πλάτη και την ιστορία αυτής της ομάδας.
Αλλά έτσι είναι. Τώρα δεν οργίζεται κανείς. όλα καλά κι όλα ωραία τώρα. Όπου να ναι θα είναι... έτοιμος και ο Φιγκερόα, άμα οργιστεί και κάποιος, του έχουμε έτοιμο και τον... Φάμπρι για φάγωμα να ξεδώσει, ο Παναθηναϊκός είναι ελεύθερος, ο Βύντρα και ο Σπυρόπουλο έφυγαν και... γλιτώσαμε, το ΝΤΕΡΜΠΙ έκλεισε και δεν μπορεί να κάνει... πόλεμο πλέον σ΄ αυτόν τον γεμάτο υγεία και προοπτική οργανισμό, όλα πάνε καλά.
Αλίμονο άλλωστε. Άλλωστε ακόμα και στην περίπτωση που στραβώσει κάτι για μια μέρα φυσικά όχι για περισσότερο, τα... εργαλεία είναι έτοιμα. Κάτι θα γράψει ο νιαουρίστας του Φορέα, κάτι θα μας υποσχεθούν από αύριο το πρωί στα σαιτ, κάτι θα βρουν για να μας εξηγήσουν ότι... δεν είναι όλα μαύρα οι ρεπόρτερ το μεσημέρι, θα περάσει κι αυτό.
Άλλωστε το ζητούμενο αυτό είναι. Όχι να μην γίνονται οι στραβές, αλλά το πως θα... περάσει η μπόρα και οι εντυπώσεις από τις στραβές.
Κι όσο βρίσκουν κορόιδα που ακόμα τους πιστεύουν και κάθονται ακόμα και ακούνε ή διαβάζουν τις παραγγελιές του κάθε απατεώνα, καλά κάνουν και έχουν αυτό σαν πρώτο ζητούμενο.
Και γιατί όχι εδώ που τα λέμε.

2 σχόλια:

  1. Το ξαναγράφω για να το εμπεδώσουμε....
    κάθε παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι πλέον κωμικά προβλέψιμο και δεν αναφέρομαι στην απόδοση του που φυσικά και δεν είναι και η καλύτερη στα περισσότερα....απλά δεν γίνεται να μην δεχθεί γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και ειδικά στις καθυστερήσεις από ολιγωρία κάποιου....ο αντίπαλος πάντα παίζει αγώνα ζωής και θανάτου και κατά κανόνα παίρνει τουλάχιστον τα σπόρια της διαιτησίας (έως και το καρπούζι)...ο κάθε πικραμένος που θέλει βαθμούς οπωσδήποτε θα τους πάρει από τον Παναθηναϊκό και ο προπονητής της αντιπάλου ομάδας θα μιλήσει για μεγάλη νίκη και στο επόμενο παιχνίδι συνήθως χάνει από κάποιον άλλο πικραμένο ή ξεχνά την νίκη....αν οι καθυστερήσεις είναι σε βάρος του Παναθηναϊκού τότε έχουμε καθυστερήσεις μέσα στις καθυστερήσεις και η μπάλα δεν σταματά ποτέ να κυλά στο χορτάρι, ενώ στην αντίθετη περίπτωση πέφτουν μπάλες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παίκτες πέφτουν επειδή τους χτυπά κεραυνός, λιποθυμάνε, ο διαιτητές σταματά τον αγώνα για ψύλλου πήδημα και στο τέλος δείχνει το ρολόι και λέει απλά στους παίκτες των πρασίνων που διαμαρτύρονται .... σόρυ τελείωσε ο χρόνος (δεν έχει καθυστερήσεις στις καθυστερήσεις ούτε 7 λεπτά καθυστέρηση).... με όλα τα στραβά μας σε επίπεδο απόδοσης και λαθών ας το παραδεχτούμε ότι η ομάδα έχει γίνει θύμα στο οποίο ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ κάνει το κομμάτι του χωρίς ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ.... τώρα οι ευθύνες διοικούντων και εκτοξευτών είναι δεδομένες αλλά ποιος από αυτούς έχει τσίπα να ομολογήσει τα εγκλήματα που έχουν γίνει την τελευταία πενταετία σε βάρος της ομάδας.... αρκεί που η ομάδα δεν παίζει με 2 αμυντικά χαφ, δεν κερδίζει με 1-0 και δεν είναι πρώτη αλλά στο -31.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν αντεχεται αλλο αυτο το πραγμα,δεν αντεχεται πως τολμανε να ξεφτιλιζουν ετσι μια ομαδα που για καποιους απο εμας ειναι τροπος ζωης?ελπιζω να απαλλαγουμε γρηγορα απο αυτο το κακο που μας βρηκε,ειναι πολυ μεγαλος ο πονος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore