Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Οι πανηγυρισμοί της... συνενοχής


Aν υπάρχουν κάποιοι από σας, που επιμένουν ακόμα να σκέφτονται και απορούν γι΄αυτά τα απίστευτα πανηγυρικά σήμερα για τον Παναθηναϊκό, η εξήγηση είναι απλή.

Είναι ο πανηγυρισμός την ανακούφισης και της συνενοχής. Καθώς το καλό αποτέλεσμα, επιτρέπει να περάσουν λίγες μέρες, χωρίς την ανάγκη να προβληθεί σε πρώτο πλάνο η πραγματική κατάσταση του Παναθηναϊκού.

Είναι η ανάσα ανακούφισης, καθώς για λίγες μέρες δεν θα ασχοληθεί κανείς με την συνενοχή τους γι' αυτή την κατάσταση.

Είναι σαν να χρωστάς στις τράπεζες και να περιμένεις πως και πως να έρθει η Παρασκευή το μεσημέρι, για να μην ακούς για δυο μέρες τουλάχιστον το κινητό το σταθερό να χτυπάει και να σκέφτεσαι... ωχ πάλι λεφτά θέλουν.

Γι' αυτό και είναι σίγουρο, πως κι αυτή τη φορά δεν θα καταφέρουν να αξιοποιήσουν την νίκη, την σχετικά καλή εμφάνιση και την ποδοσφαιρική ανάσα που θα πάρει η ομάδα.

Γιατί τρέχουν να την προσαρμόσουν, στα δεδομένα της πραγματικότητας στην οποία έφεραν τον Παναθηναϊκό. Μικραίνοντας δηλαδή διαρκώς τις απαιτήσεις και χαμηλώνοντας τους στόχους, ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί εικονική κατάσταση... ευδαιμονίας, ακόμα και με το μίνιμουμ λογικά απαιτητό.

Τα υπόλοιπα είναι για μικρά παιδιά. Και μάλιστα ούτε καν για παιδιά που ξέρουν έστω και την... άλφα-βήτα από την ιστορία, την δύναμη και το μεγαλείο αυτής της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore