Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Βελούδινο διαζύγιο Αλαφούζου-Βασιλαρά, αλλά και... άμεση αποκατάσταση


Μια σειρά εξελίξεις σιγοβράζουν αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό. Φόντο τους είναι τα αδιέξοδα στα οποία έχουν φτάσει όλες οι αποφάσεις και επιλογές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, καθώς και οι... προβλέψεις του κάθε κομματιού του παζλ, για το πότε και σε ποιόν θα σκάσει η βόμβα που κρατάνε όλοι αυτοί την στιγμή στα χέρια τους.

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων είναι ο Γιάννης Αλαφούζος. Καθώς αντικειμενικά, αυτός είναι που φαίνεται και είναι αυτή την στιγμή μπροστά και εισπράττει όλο σχεδόν το κόστος των εξελίξεων στον Παναθηναϊκό. Οι πληροφορίες λοιπόν, θέλουν τον Αλαφούζο να αναζητάει συνεχώς τρόπους και μεθόδους να βγει ο ίδιος σε πρώτη φάση και οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό γενικότερα από το αδιέξοδο.

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας και της ΠΑΕ, είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, άρχισε να γίνεται και δέκτης μιας σειράς πιέσεων, βέτο, συμβουλών και... πρεσαρίσματος, προκειμένου να πάρει αποφάσεις και επιλογές.

Η μέχρι τώρα πορεία και αποφάσεις του, δείχνουν ότι έχει δώσει γη και ύδωρ κυριολεκτικά στο "σύστημα" που είχε δημιουργηθεί στον Παναθηναϊκό επί πολυμετοχικότητας και συγκεκριμένα στο δίδυμο Βγενόπουλου-Πατέρα και όλο το αντίστοιχο επιτελείο τους σε εξέδρα, ΜΜΕ αλλά και στελέχη της ομάδας και της διοίκησης στην ΠΑΕ.

Τα αποτελέσματα αυτού του ιδιόμορφου εναγκαλισμού που είχε την περίεργη μορφή ενός κράματος ομηρίας και ολοκληρωτικής υποταγής και παράδοσης ταυτόχρονα, είναι πλέον ορατά σε όλους.

Οι κραυγές που δυναμώνουν από διάφορες πλευρές τελευταία -ακόμα και απ' αυτούς που παίζουν πρώτο ρόλο σε αποφάσεις και επιλογές- ότι... δεν πάει άλλο και τα σχετικά, ακόμα και αν ακούγονται πλέον πολύ αργά και κατόπιν εορτής, δείχνουν ότι εναγωνίως αναζητούν όλοι άμεσα κάτι που θα αντιστρέψει την κατάσταση.

Φυσικά μην έχετε αυταπάτες, η αντιστροφή της κατάστασης, αφορά ως συνήθως στον Παναθηναϊκό κυρίως τις... εντυπώσεις, τις επικοινωνιακές προσπάθειες και τις αναζητήσεις ενόχων πάσης φύσεως και εξιλαστήριων θυμάτων, παρά επί της ουσίας αντιστροφή σε ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, ο Αλαφούζος σε πρώτη φάση "τελειώνει" όπως λένε οι πληροφορίες τον Βασιλαρά από... σύμβουλο επικοινωνίας της Συμμαχίας και της ΠΑΕ και αναθέτει τον ρόλο αυτό και τυπικά πια στον άμεσο συνεργάτη του Λουκάκο.

Το διαζύγιο με τον Βασιλαρά, με τον οποίο ως γνωστόν ο... γάμος έγινε με τις ευλογίες του Νικόλα Πατέρα και κριτήριο τις,.. καλές σχέσεις και επαφές του δημοσιογράφου με την ηγετική ομάδα του Φορέα, θα είναι... βελούδινο και δεν έχει να κάνει με αυτές καθ΄ αυτές τις απόψεις και τον ρόλο που έχει παίξει μέχρι σήμερα σαν στέλεχος της ΠΑΕ.

Περισσότερο δείχνει να είναι απόφαση που έχει να κάνει με το ότι έτσι όπως έχουν έρθει οι εξελίξεις, ο συγκεκριμένος αποτελεί πια... αναλώσιμο μέγεθος καθώς ούτε στα ΜΜΕ αλλά ούτε και εκεί που παραδοσιακά ήταν το "γήπεδό του", οι οργανωμένοι δηλαδή και ο χώρος του Φορέα, μπορεί πια να παίξει ουσιαστικό ρόλο. Τα αποτελέσματα της ομάδας και η δεινή θέση που έχει βρεθεί ο Παναθηναϊκός, δεν επιτρέπουν πλέον... παιχνίδια και επικοινωνιακούς χειρισμούς με βάση τα... κλασσικά μοντέλα όλης αυτής της περιόδου, δηλαδή... ΓΗΠΕΛ, Τζίγκερ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, ΝΤΕΡΜΠΙ και όλα τα σχετικά που αποτελούν μέχρι τώρα τις... αιχμές του δόρατος όλης αυτής της... δήθεν επικοινωνιακής πολιτικής.

Ενδεικτικό μάλιστα του αδιέξοδου στο οποίο έχει περιέλθει όλη αυτή η λεγόμενη "επικοινωνιακή πολιτική" είναι σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, πρόσφατο "επεισόδιο" που είχε ο επικοινωνιακός σύμβουλος της Συμμαχίας και της ΠΑΕ στην περιοχή του ΚΑΡΑΒΕΛ με μέλη του ΦΟΡΕΑ, τα οποία του ζητούσαν εξηγήσεις και του καταλόγιζαν  και προσωπικές ευθύνες για τον ρόλο του στις μέχρι τώρα εξελίξεις στον Παναθηναϊκό. Οι πληροφορίες θέλουν μάλιστα ηγετικό στέλεχος του Φορέα να αναγκάζεται να... παρέμβει πυροσβεστικά, για να μην... εκτραχυνθούν οι καταστάσεις και φτάσουμε σε άλλα πράγματα.

Φυσικά δεν πρόκειται να... αφεθεί στην τύχη του ο συγκεκριμένος, καθώς ο Αλαφούζος σε συνεννόηση με τον Νικόλα Πατέρα -ενώ ορισμένες πληροφορίες θέλουν και... όχι μόνο με τον Νικόλα Πατέρα- θα επιχειρήσει να... αποκαταστήσει την... όποια απώλεια θα προέλθει στον μέχρι πρότινος δημοσιογράφο και πια διοικητικό έμμισθο στέλεχος της ΠΑΕ, από την απομάκρυνσή του από την θέση του επικοινωνιακού διευθυντή της Συμμαχίας και της ΠΑΕ.

Οι πληροφορίες θέλουν να έχει κανονιστεί ήδη η επιστροφή του στο σαιτ ΛΕΩΦΟΡΟΣ όπου θα αρθρογραφεί και επώνυμα πλέον, ενώ κάποιες άλλες πληροφορίες θέλουν να γίνεται μια προσπάθεια να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σαν... επικοινωνιακού συμβούλου στον χώρο της... ευρύτερης Παναθηναϊκής οικογένειας.

Αυτά προς το παρόν και μέχρι νεωτέρας.

Λογικά σήμερα, ίσως κατά το βραδάκι θα σας ενημερώσουμε και για κάποιες άλλες επίσης εντυπωσιακές διεργασίες στο εσωτερικό του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα για το ποιοί και προς ποιά κατεύθυνση πιέζουν τον Αλαφούζο να τοποθετηθεί δημόσια, τα συν και τα πλην αυτής της απόφασης που μετράει ο Αλαφούζος καθώς και κάποιες έντονες διεργασίες και... μετακινήσεις στρατοπέδων στον χώρο του Παναθηναϊκού γενικότερα. Αργότερα αυτά λοιπόν και όταν... ολοκληρωθεί με μεγαλύτερη σιγουριά η συγκέντρωση και διασταύρωση των σχετικών πληροφοριών.

Τα ξαναλέμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore