Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Τα επεισόδια, ο Φάμπρι κα ο... μηχανισμός εξαπάτησης του κόσμου



Δηλαδή τώρα εγώ και κάθε λογικός άνθρωπος τι να υποθέσουμε; Έγιναν ή δεν έγιναν όλα τα τραγελαφικά που διαβάσαμε και μετά την διάψευση της ΠΑΕ στην Παιανία; Κι αν έγιναν γιατί να διαψευστούν; Κι αν δεν έγιναν γιατί και ποιος τα έβγαλε;

Και ποιοι είναι αυτοί που επιβουλεύονται την ομάδα; Δεν έχουν όνομα; Δεν έχουν... φίλους; Δεν αποτελούν... περιβάλλοντα;

Μόνο αν γράφαμε εμείς ότι για παράδειγμα ο Κατσουράνης σε ένα ματς δεν ήταν καλός ήμασταν... επώνυμοι και μάλιστα εκπροσωπούσαμε συγκεκριμένο περιβάλλον;

Δυστυχώς ο τραγέλαφος που υπάρχει στον Παναθηναϊκό, μεταφέρθηκε και εντός των τειχών της Παιανίας. Αυτή είναι η ουσία και η μοναδική αλήθεια σε όσα συμβαίνουν -και- από χθες.

Και το πράγμα έχει εξήγηση. Όλα έχουν εξήγηση. Και όσα έγιναν και όσα... διέρρευσαν και το... από που διέρρευσαν και το με ποιο τρόπο διέρρευσαν και το με ποιο τρόπο αναπαράχθηκαν και η διάψευση και το ότι η πλειοψηφία των ίδιων των... φιλικών -τουλάχιστον- προς την ΠΑΕ και τον επικοινωνιακό μηχανισμό της αγνόησαν την διάψευση και συνέχισαν απρόσκοπτα την αναπαραγωγή του τραγέλαφου.

Όλα αυτά κομμάτια του ίδιου παζλ είναι. Του παζλ που στήνεται κάθε φορά μετά από μια στραβή.

Καθώς εδώ τα πράγματα είναι πια και απλά και επαναλαμβανόμενα και προβλέψιμα.

Αν κάτι πάει καλά, την επόμενη σκάει κάποια είδηση που με ένα μαγικό τρόπο βγάζει στην επιφάνεια με... ενεργό ρόλο και συμμετοχή, τον Βγενόπουλο, τον Πατέρα και... χαριστικά και ένα κομματάκι ρόλου και τον Αλαφούζο.

Αν κάτι πάει στραβά, από το ίδιο βράδυ κιόλας, αρχικά αναζητείται ο... προφανής ένοχος και το... επόμενο εξιλαστήριο θύμα προς αποκεφαλισμό. Αν μάλιστα... μας παίρνει χρονικά, σκάει και μια "είδηση" για μια ακόμα... μεταγραφική ενίσχυση. Μέρες που είναι τώρα όμως και καθώς τα χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν για τέτοιου είδους... ταξίματα, οι... επικοινωνιακές ανάγκες, αναγκαστικά στρέφονται στο... εσωτερικό και στην δημιουργία... προφανών ενόχων και θυμάτων.

Κάπως έτσι πήγε και πάλι η ιστορία.

Αυτή τη φορά... προφανής ένοχος και εξιλαστήριο θύμα, επιλέχθηκε ο δυστυχής Φάμπρι. Ο οποίος φυσικά έχει... προεπιλεγεί από την... δεύτερη μέρα που ήρθε, όταν έκανε εκείνες τις δηλώσεις για τον Βύντρα και τον ξανάβαλε στην ενδεκάδα μαζί με τον Μπουμσόνγκ και τον Σπυρόπουλο και... ολοκλήρωσε την... προεπιλογή του με τις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα πια στον Παναθηναϊκό και τόσο προβλέψιμα τα κριτήρια των αποφάσεων.

Να δούμε πιο προσεκτικά λοιπόν το τελευταίο... σήριαλ.

Ποιοι και ποια μέσα... έβγαλαν το μπάχαλο στην Παιανία; Μα όλα τα... παιδιά του επικοινωνιακού μηχανισμού της ΠΑΕ. Τα πρωτοκλασάτα κολητάρια των εκτοξευτών της πολυμετοχικότητας. Τα... αγαπημένα σαιτ του άμεσου συνεργάτη της διοίκησης του... Φορέα. Οι κολλητοί και... επίλεκτοι συνομιλητές του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ Βασιλαρά.

Δηλαδή πλάκα κάνουμε τώρα; Γι' αυτούς έβγαλε ανακοίνωση η ΠΑΕ ότι λειτουργούν κακόβουλα για να δημιουργήσουν πρόβλημα;

Δηλαδή το ένα χέρι βγάζει ανακοίνωση ότι του κάνει... σαμποτάζ το άλλο χέρι και μετά και τα δυο μαζί... παίρνουν αποφάσεις και... η ζωή συνεχίζεται;

Αυτή την... ιστορία τους χάλαγε το ΝΤΈΡΜΠΙ και έπρεπε να κλείσει;

Επί της ουσίας λοιπόν τώρα. Να σας πω κι εγώ τι... αλίευσα  από την όλη ιστορία.
Κατ'΄αρχήν το μπάχαλο έγινε στην Παιανία. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Συνέχεια γίνεται και γινόταν και με Φερέϊρα και με όλους, απλά... επιλεγόταν πάντα το πότε και με ποιόν τρόπο θα... έβγαινε ανάλογα με τις... επικοινωνιακές ανάγκες.

Η ουσία με τον Φάμπρι είναι η εξής. Τον άνθρωπο τον έφεραν για αναλώσιμο και με την σκέψη ότι δεν θα έχει και πολλές απαιτήσεις και θα κάνει ότι του λένε. Απλά ο τύπος φτιάχτηκε ε την ιστορία και αποφάσισε να κάνει τον... κανονικό προπονητή.

Σ' αυτόν τον τομέα η αλήθεια είναι η εξής. Το παλεύει ο κακομοίρης. Δουλεύει και μάλιστα πολύ. Από την Δευτέρα κάθεται και μελετάει τον επόμενο αντίπαλο. Φτιάχνει φάκελο που τον μελετάει και τον έχει στα χέρια του και στην διάρκεια των αγώνων. Βλέπει στα μέσα της εβδομάδας δυο τουλάχιστον παιχνίδια του αντιπάλου και προσπαθεί να επιλέξει τακτική και ενδεκάδα που να ανταποκρίνεται στα πλάνα του. Από κει και πέρα όμως, οι προπονήσεις του είναι... άστα να πάνε.

Της δεκαετίας του... 70 δηλαδή.

Για παράδειγμα η τακτική που κάνει όλη την εβδομάδα είναι... 11 με 11. Πουθενά πια δεν δουλεύουν έτσι. Δουλεύουν οι ομάδες πια με ξεχωριστές γραμμές και κυρίως μικρούς χώρους. Αυτό έχει κουράσει και έχει εκνευρίσει απίστευτα τους παίκτες. Κάνει τακτική για παράδειγμα μια ενδεκάδα ολόκληρη και επί της ουσίας κάθε δύο λεπτά... σταματάνε και περιμένουν ακίνητοι οι... εννιά για να γίνουν παρατηρήσεις επί της τακτικής στους... δύο.

Φυσικά ο έρημος ο Φάμπρι δεν φταίει για όλα αυτά. Αυτά ήξερε να κάνει, έτσι έκανε μέχρι τώρα εκεί που δούλευε και το σημαντικότερο που φέρνει και όλη την ανακατωσούρα, είναι ότι έχει παρεξηγήσει τον ρόλο που του ανέθεσαν και προσπαθεί να... κάνει κανονικά τον προπονητή.

Σε ένα στοιχειωδώς νορμάλ ποδοσφαιρικά περιβάλλον, αυτό ίσως και να είχε κάποια πρόσκαιρα έστω αποτελέσματα. Και εδώ που τα λέμε, από πλευράς κίνησης και συμμετοχής ενεργά στον παιχνίδι των παικτών του, παρουσίασε κάποια πράγματα στα παιχνίδια με τον Φάμπρι ο Παναθηναϊκός.
Αλλά αυτά σε στοιχειωδώς νορμάλ καταστάσεις.

Στην εντελώς άρρωστη και αντιποδοσφαιρική πραγματικότητα που κινείται ο Παναθηναϊκός, όλα τα παραπάνω και φυσικά και ο τρόπος που λειτουργεί και προσπαθεί να λειτουργήσει σαν κανονικός προπονητής ενώ για άλλο ρόλο τον προόριζαν ο Φάμπρι, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα και εξ ίσου εκρηκτικές καταστάσεις σαν κι αυτές που βγήκαν πρόσφατα.

Μάλιστα ακριβώς μέσα σ' αυτό το πλαίσιο αν... κάποιος θέλει, δεν είναι καθόλου δύσκολο να... ανάψει το φυτιλάκι και στην συνέχεια να εκμεταλλευτεί ανάλογα τις αναμενόμενες τραγελαφικές καταστάσεις που θα δημιουργηθούν. Πόσο μάλλον όταν οι... άμεσοι πρωταγωνιστές και... επιλεγμένοι στόχοι, έχουν... άγνοια κινδύνου και είναι προφανές ότι θα... τσιμπήσουν και θα παίξουν τον... αναμενόμενο ρόλο στο νταβαντούρι.

Αυτή είναι λοιπόν η ουσία σε όσα έγιναν πρόσφατα στην Παιανία, αυτή είναι η ουσία σε σχέση με την... διαρροή, την... διάψευση και την... περιφρόνηση της διάψευσης και αυτή είναι και η πραγματικότητα σε σχέση με την... συνέχεια.

Σε μια ακόμα αποθέωση του παραλογισμού και της αρρώστιας, ο Φάμπρι έχει ήδη επιλεχτεί σαν το επόμενο θύμα, ο δυστυχής δεν το έχει αντιληφθεί και εξακολουθεί να κάνει τον προπονητή όπως νόμισε ότι θα είναι όταν ήρθε και το ίδιο ακριβώς επικοινωνιακό κύκλωμα, δημιουργεί, αναπαράγει, διαψεύδει τα πάσης φύσεως... επεισόδια και μετά... ενωμένο αποφασίζει, ενεργεί και στηρίζει τις αποφάσεις που δήθεν έρχονται σαν απόρροια του... επεισοδίου και έτσι προχωράει στο επόμενο βήμα.

2 σχόλια:

  1. Συμφωνω σχεδον σε ολα, αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι το για ποιους τα λες;
    Δηλαδη, η παρεα μας, τα πιανει πια με τη μια αυτα. Απο την αλλη οι γνωστοι μπουρδελολογοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ουτε καν να μπουν στη διαδικασια να διαβασουν το τι γραφεις, ποσο μαλλον να παραδεχθουν πως το δικιο που εχεις ειναι ΚΟΝΤΡΑ στην ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (ΤΟΥΣ) ΤΗΣ ΓΕΜΑΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ. Εισαι ηρωας και μονο που βρησκεις το ΚΟΥΡΑΓΙΟ και ασχολεισε ακομα. Προσωπικα, ρε συ Κωστα, απλα κανω υπομονη μεχρι να συμβει κατι (δεν ξερω τι) που θα απαλλαξει την ομαδα απο ολο αυτο το συρφετο των ρουφιανων και των ΑΝΙΚΑΝΩΝ που νομιζουν πως ειναι μεγαλοι και τρανοι. Παντως γνωμη μου ειναι να μη ξεγραψεις ετσι ευκολα τον Φαμπρι γιατι δυσκολος και εκτος εποχης μπορει να ειναι.... αλλα δεν τον κοβω για αφελη. Θα τα βρουν σκουρα μαζι του για οσο μεινει. Θα αποδειχθει πιο δυσκολοφαγωτος απ' ολους οσους περασαν μεχρι τωρα... και δεν θα το πιστευουν κιολας αυτοι που νομιζαν πως τον εχουν για πρωινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι δυστυχης και δυστυχης μας λες τωρα; αναγκη που εχει ο Φαμπρι,αλιμονο απο τον Π.Α.Ο και τους ηλιθιους φιλαθλους του. Αυτοι ειναι οι δυστυχεις Κωνσταντινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore